Share
Preview
Op 1 juni mochten de terrassen in Kerkrade weer open. Een mooie zonnige dag voor de Kerkraadse horecaondernemers, als mede voor menig Kerkradenaar die genoot van een gezellig dagje uit. Op onze website vind je de leukste plekjes voor een hapje en drankje in Kerkrade.
KERKRADE, GOED TOEVEN
Op 1 juni mochten de terrassen in Kerkrade weer open. Een mooie zonnige dag voor de Kerkraadse horecaondernemers, alsmede voor menig Kerkradenaar die genoot van een gezellig dagje uit. Op onze website vind je de leukste plekjes voor een hapje en drankje in Kerkrade.
RONDLEIDINGEN IN KERKRADE
Ontdek Kerkrade te voet samen met enthousiaste vrijwilligers tijdens een van onze mooie rondleidingen.  De stadswandeling leidt langs de mooiste plekjes van ons centrum. De wandeling langs oorlogspaden neemt je mee langs sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Kijk voor meer informatie op onze website.
EROPUIT IN KERKRADE
Kerkrade heeft een nieuwe toeristische folder: ‘Eropuit in Kerkrade’. Deze gratis folder staat boordevol tips voor een leuk dagje uit. In Kerkrade is de toeristische folder verkrijgbaar bij Boekhandel Deurenberg (Marktstraat 23). Tips voor een dagje uit in Kerkrade en wandel- en fietsroutes zijn ook te vinden op www.beleefkerkrade.nl.
 
KOOPZONDAG OP 28 JUNI
Zondag 28 juni zijn de winkels in Kerkrade Centrum geopend van 13.00 - 17.00 uur. De ondernemers hebben hun zaak ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Kom dus gezellig shoppen en sluit de middag af met een drankje op het terras. Parkeren in Kerkrade Centrum is gratis tijdens deze koopzondag.
BELEEFBUS OP MAAT
De Beleefbus Kerkrade gaat dit jaar het vijfde seizoen in. Anders dan gedacht, krijgt het jubileumjaar vanwege de coronamaatregelen een andere wending. Met het oog op deze maatregelen zal de bus, die normaal gesproken in de zomer op woensdag en zondag rondritten in Kerkrade verzorgt, vooralsnog helaas geen reguliere rondritten uitvoeren. Wel is de Beleefbus inzetbaar voor groepen. Maatwerk is namelijk wel mogelijk, waarbij de coronamaatregelen leidend zijn. Wil je de Beleefbus met een groep huren, neem dan contact op via beleef@kerkrade.nl.
FINALE BLOW! TO WOODSTOCK GAAT DOOR
De finale van BLOW! to Woodstock, georganiseerd door BLOW! by WMC, gaat toch door. De wedstrijd, waarbij deelnemers een prominente plek op het podium van de 'Woodstock der Blasmusik' in Oostenrijk kunnen winnen, vindt niet plaats op onze Markt maar online. Donderdag 16 juli treden alle vijf de finalisten van BLOW! to Woodstock op in een livestream van 18.00 tot 22.00 uur. Zet 16 juli alvast in je agenda voor een avond vol muziek, interviews met bands, de jury en vooral een hoop online-feest. De livestream bekijk je via Facebook, YouTube of blowbywmc.nl/finale.
HET KERKRADE VAN IVO EN MAUD
Heb jij hem al gezien? Bekijk hier de video waarin Ivo Rosbeek en Maud Wedick vertellen over wonen in Kerkrade. Benieuwd waarom Ivo en Maud zich zo thuis voelen in Kerkrade? Bekijk dan snel de video.
 
 
 

Iemand anders aanmelden voor deze nieuwsbrief? Dat kan! Mail naar beleef@kerkrade.nl.